Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че Русия на практика

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че Русия на практика
Коментари Харесай

НАТО: Президентът Путин изгуби Украйна завинаги

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг счита, че Русия на процедура към този момент не може да реализира военните си цели в Украйна въпреки вложените огромните военни старания.

Целта на нашествието, подредена от президента Владимир Путин, беше да се попречи на Украйна да се движи в посока към НАТО и Европейски Съюз, декларира той в изявление за dpa, обобщено от Standard. " Въпреки това и след съвсем две години война, Украйна е все по-близо и до НАТО и Европейски Съюз, по-близо от всеки път. " Столтенберг е безусловно сигурен, че Украйна в последна сметка ще реализира задачата си да се причисли към НАТО.

" Президентът Путин изгуби Украйна вечно ", съобщи Столтенберг, визирайки това, че Русия десетилетия наред е разглеждала Украйна като част от своята сфера на въздействие.

В този смисъл войната, която Кремъл води към този момент две гдини, е огромно стратегическо проваляне за Русия.

Йенс Столтенберг акцентира също извънредно висока цена, която Русия заплаща за своята война. Страната към този момент е изгубила стотици самолети и хиляди танкове, а 300 000 бойци са били убити или тежко ранени. В резултат на войната се усилва и инфлацията, а виталният стандарт спада. Освен това Русия е по-изолирана в политическо отношение, в сравнение с преди.

Столтенберг обаче предизвестява: " Нямаме никакви индикации, че Путин ще промени задачите и политиката си. Той ще продължи да се опитва да окупира от ден на ден територии. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР